U bevindt zich hier:  Home - Hotel - Fiets- en wandelroutes
Fiets- en wandelroutes

Klavertje Vier

Vanaf TOP  HCR Prinsen in Haarlo is een Klavertje Vier fietsroute uitgezet. Startpunt van de routes is TOP Prinsen aan de Eibergseweg, in het centrum van Haarlo.

De routes lopen over het fietsknooppuntensysteem en zijn uitgezet als een klaverblad: vier delen, die in alle windrichtingen lopen en die variëren van 36 tot 56 kilometer. Onderweg worden diverse toeristisch interessante bezienswaardigheden aangedaan, zoals het historische museumstadje Borculo, kasteel Ruurlo, de Mallumse Watermolen en tolboerderij de Lebbenbrugge; een cultuurtoeristische kennismaking door de gemeente Berkelland.

Grensoverschrijdend fietsen langs de Berkel (60 KM) met overnachtingsmogelijkheden in Haarlo en Gescher (D).

Zoals de rivieren met elkaar zijn verbonden, zo heeft u met dit arrangement ook de mogelijkheid om van de Berkel naar de Slinge over te stappen en visa versa. Het routelogo van de betreffende rivier leidt u naar uw bestemming. Deze fietsroutes lopen aan beide kanten van de grens over het fietsroutenetwerk (knooppuntensysteem).

Fietsen langs de Berkel
U start in Gescher, een idyllisch stadje in het hart van Münsterland. Hier is het enige klokkenmuseum met klokkengieterij van Duitsland te vinden.
in in cultuurgeschiedenis? Dan op weg naar de pottenbakkersstad Stadtlohn of het Hamaland-Museum in Vreden. Het beschermd natuurgebied Zwillbrockervenn met zijn flamingokolonie is een bezoekje waard. Eén gemeente heeft haar naam zelfs te danken aan de Berkel: Berkelland. Hier kunnen dorpskernen, watermolens en andere historische bouwwerken worden bezichtigd. In Eibergen en Borculo kunt u de Berkel verder ontdekken met de Berkelzomp.

Fietsen langs de Slinge
In het buitengebied van Borculo kunt u de Slingeroute heel direct ervaren nabij museum De Lebbenbrugge. U steekt daar de Slinge over met een voetveer. In dit gebied heeft de Slinge natuurvriendelijke oevers gekregen en zijn op enkele plaatsen meanders aangelegd. Via Groenlo, fietst u de grens over bij Winterswijk. De vlakbij gelegen dorpen Südlohn en Oeding lenen zich uitstekend voor een tussenstop. Uw eindpunt is in Gescher, de schilderachtige klokkenstad alwaar de Slinge ontspringt. Gescher kent een buitengewoon cultureel aanbod, zoals het imkermuseum, een museumboerderij en het kunst- en cultureel centrum. Rondom Gescher zijn vele recreatie- en beschermde natuurgebieden.

Prijs HCR Prinsen
1 persoonskamer incl. ontbijt € 77.50 per nacht
2 persoonskamer incl. ontbijt € 96.00 per nacht
Excl. € 1,25 toeristenbelasting per arrangement.
U kunt uw overnachting boeken bij Hotel Prinsen in Nederland of bij een van de Duitse hotels via Stadtmarketing Gescher.

Overige fietsroutes

Fietsroute "kijk in de stal" +/- 40 km: Een fietstocht langs vier boerenbedrijven in de omgeving van Haarlo. De start en de finish is vanaf ons bedrijf.

Fietsroutenetwerk: Het fietsroutenetwerk is gebaseerd op fietsroutes die door middel van knooppunten aan elkaar zijn verbonden. Op ieder knooppunt kunt u kiezen in welke richting u uw route gaat vervolgen. Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. Bepaal zelf uw route en gewenste afstand en fiets van knooppunt naar knooppunt. Bij TOP Prinsen vindt u knooppunt 85. Voor meer informatie kunt u kijken op www.routenetwerk.nl.
 

Wandelroutes

Kolenbergkamproute 3,4 km: Langs landgoed Wolink, boerderij De Kolenberg en picknickplaats Kolenbergkamp. Onderweg treft u bos en beuken- en eikenlanen aan.

Ommetje Haarlose Veld 8 km (in te korten tot 6 km): Een afwisselende wandelroute langs solitaire eiken, vroeger bekend als markebomen die de eigendoms-grens markeerden, de unieke koepelkerk 'de Kluntjespot' en het prachtige landgoed Wolink.

Trekvogelpad 380 km: Van de kust naar de Duitse grens via natuurgebieden en door karakteristiek boerenland.
Wandelroutes Wolinkkamproute 2,8 km langs de kerk de Kluntjespot, picknickplaats Wolink-kamp, landgoed Wolink en diverse boomsoorten en boerderijen.

 

Trage Tocht Haarlo 13 km,  Roots route 12,5 of 17 km startpunt bij Toeristisch Overstap Punt  HCR Prinsen (parkeerplaats)

Autoroute

Slingeroute 100 km: Genoemd naar rivier de Slinge. Door het oostelijke deel van de Achterhoek, oa. langs Groenlo, Winterswijk, Aalten, Varsseveld, Ruurlo en Borculo.

Skeelerroute

Skeelerroute 29: 20,5 km (in te korten tot 15,7 km): Langs de Berkel en de Bolksbeek richting Neede, een klein stukje door Overijssel. Daarna naar Eibergen, waar u kunt overstappen op route 28.

Skeelerroute 28: 32,7 km, in te korten tot 11,0 km: Naar Borculo, dan langs de Berkel en de Bolksbeek richting Eibergen. Daarna via Groenlo, Beltrum en Lintvelde terug naar de TOP.
 

Steproute

Wolinks Bosroute 14,8 km: Langs Dijkhoek, Waterhoek en Haarlo. Verder rondom de Hambroekplas.